Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Steering Wheels setup and configuration with MaxAim DI. Tutorials and layout files sharing. Logitech, Fanatec, etc.

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby rdenis » Fri Mar 22, 2019 3:01 pm

Still the same results even with the firmware change.

Here is the setup I've tested and what I've noted from Gtuner IV's Device Monitor with respect to inputs being recognized:

Thrustmaster T300 wheelbase with Ferrari Alacantara steering wheel (Connected to Input A);
Thrustmaster T3PA pedals (accelerator, brake and clutch) connected to wheelbase;
Thrustmaster TH8A gear shifter in H pattern (Connected to Input B)

PC/PS3 Mode - Device Monitor Inputs:

1. All button and D-pad presses recognized as digital inputs correctly (0,100)
2. Wheel turn left and right recognized as X axis correctly (100 to -100)
3. Accelerator and brake pedal inputs INCORRECTLY recognized as digital inputs (0,100) rather than axial inputs.
4. Clutch pedal inputs NOTrecognized at all.
5. Gear shifter H Pattern - all 8 positions recognized as digital inputs correctly. (0,100)

PS 4 Mode - Device Monitor Inputs:

1. All button and D-pad presses recognized as digital inputs correctly (0,100)
2. Gear shifter H Pattern - all 8 positions recognized as digital inputs correctly. (0,100)
3. Steering wheel, accelerator, brake pedal and clutch inputs are NOT recognized at all.

So it appears even in PC mode which I would have presumed was just another HID device there is something proprietary going on such that the accelerator and brake are not recognized as analog inputs and the clutch is completely ignored.

Any thoughts?
User avatar
rdenis
Staff Sergeant
Staff Sergeant
 
Posts: 10
Joined: Tue Jan 22, 2019 8:37 pm

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby coopdvil » Sat Aug 17, 2019 8:41 am

Just got my Titan Two, and am trying to configure it to play Wipeout HD. It seems as if I have the same problem: the Thrustmaster T300RS is detected as a PS4 Controller (which may be right, but I don't know). The wheel and the pedals don't register in the device monitor: the CPU Load changes when I turn the wheel or press the pedal, but no input is detected at any of the buttons. Granted, I don't know what I'm doing. I would really like some help...
User avatar
coopdvil
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Sat Aug 17, 2019 5:33 am

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby J2Kbr » Mon Aug 19, 2019 6:28 pm

Please capture and send me the USB descriptors of your Thrustmaster T300RS, so I can check the compatibility with the Titan Two.

On Gtuner IV, with the Titan Two connected to computer, go to top menu Tools -> "Fetch Descriptors ...". Now plug the wheel to any port on the Titan Two. The descriptors will show in the window, click on the button "Copy Descriptors" and send to me.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17648
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby coopdvil » Fri Aug 30, 2019 4:43 am

Thank you for the response. Here you go.

Code: Select all
[USB DESCRIPTOR]
12 01 10 01 00 00 00 40 4F 04 6D B6 00 01 01 02 00 01 09 02 29 00 01 01 00 C0 32 09 04 00 00 02 03 00 00 00 09 21 10 01 00 01 22 A0 00 07 05 84 03 40 00 05 07 05 03 03 40 00 05
 
[STRING 1 DESCRIPTOR]
00 00 00 02 00 00 02 01 80 06 03 01 04 09 00 1A
1A 03 54 00 68 00 72 00 75 00 73 00 74 00 6D 00 61 00 73 00 74 00 65 00 72 00
 
[STRING 2 DESCRIPTOR]
00 00 00 02 00 00 02 01 80 06 03 02 04 09 00 3C
3C 03 54 00 68 00 72 00 75 00 73 00 74 00 6D 00 61 00 73 00 74 00 65 00 72 00 20 00 52 00 61 00 63 00 69 00 6E 00 67 00 20 00 57 00 68 00 65 00 65 00 6C 00 20 00 46 00 46 00 42 00
 
[INTERFACE 0 HID DESCRIPTOR]
00 00 00 02 00 00 02 01 81 06 22 00 00 00 00 A0
05 01 09 05 A1 01 85 01 09 30 09 31 09 32 09 35 15 00 26 FF 00 75 08 95 04 81 02 09 39 15 00 25 07 35 00 46 3B 01 65 14 75 04 95 01 81 42 65 00 05 09 19 01 29 0E 15 00 25 01 75 01 95 0E 81 02 06 00 FF 09 20 75 06 95 01 81 02 05 01 09 33 09 34 15 00 26 FF 00 75 08 95 02 81 02 06 00 FF 09 21 95 36 81 02 85 05 09 22 95 1F 91 02 85 03 0A 21 27 95 2F B1 02 C0 06 F0 FF 09 40 A1 01 85 F0 09 47 95 3F B1 02 85 F1 09 48 95 3F B1 02 85 F2 09 49 95 0F B1 02 85 F3 0A 01 47 95 07 B1 02 C0
User avatar
coopdvil
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Sat Aug 17, 2019 5:33 am

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby coopdvil » Wed Sep 04, 2019 8:49 pm

Is that a no-go, General J2Kbr? Or do you need something else from me?
User avatar
coopdvil
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Sat Aug 17, 2019 5:33 am

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby J2Kbr » Wed Sep 04, 2019 11:38 pm

Thank you for the descriptors. Indeed, this wheel is configured in the Titan Two firmware to be recognized as PS4 controller. Possible this implementation was made per other user request and -maybe- not the best option for this wheel.

Please let me know, with the Titan Two only connected to the computer and the wheel at Input-A, the Gtuner's Device Monitor shows any activity for buttons presses, wheel moving , etc?
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17648
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby coopdvil » Sat Sep 07, 2019 7:01 am

All the other buttons shows the correct activity for all the buttons: cross, square, circle, triangle, D-Pad, L1, L2, R1, R2, Options and Share. There's no activity for the wheel moving or the pressing of the pedals.

The Titan Two is marketed to work for all wheels (that's one of the reasons I bought it), so I'm really disappointed. Is there any hope for you guys fixing this?
User avatar
coopdvil
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Sat Aug 17, 2019 5:33 am

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby J2Kbr » Sat Sep 07, 2019 2:27 pm

coopdvil wrote:All the other buttons shows the correct activity for all the buttons: cross, square, circle, triangle, D-Pad, L1, L2, R1, R2, Options and Share. There's no activity for the wheel moving or the pressing of the pedals.

Thank you for checking and informing the current behavior. Definitively wheels should use the regular HID driver, I will be changing that for the next firmware release. Added on GitHub to not forget:

https://github.com/J2Kbr/TitanTwo/issues/230
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17648
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby coopdvil » Mon Sep 09, 2019 6:04 pm

Thank you. Just for your notes, the TouchP1 and TouchP2 activity are constantly 100 in the input and the output. Don't know if that helps.
User avatar
coopdvil
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Sat Aug 17, 2019 5:33 am

Re: Thrustmaster Wheel ecosystem and Titan 2 Issue

Postby J2Kbr » Wed Sep 11, 2019 12:08 pm

coopdvil wrote:Thank you. Just for your notes, the TouchP1 and TouchP2 activity are constantly 100 in the input and the output. Don't know if that helps.

Thank you, well noted.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17648
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Previous

Return to Steering Wheels Setup

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests