No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Gtuner IV general support. Operation, questions, updates, feature request.

No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby jcdaniel » Fri Sep 06, 2019 9:41 pm

Hi,
To get some easy config I downloaded and installed Gtuner in a windows 8.1 machine, so I can get KMG working.
However, I don't have access to the online resources. In my mac I have everything working (except KMG), but not in the Win machine.
Any clue about what could explain this behavior? I tried to turn off the firewall, nothing.
Still, I can verify for updates and the T2 and Gtuner are updated.
Another thing, I cannot config the profiles in the T2. I just don't have the config icon inside the profiles.

Thank you for your attention.
User avatar
jcdaniel
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 9:52 am

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby J2Kbr » Fri Sep 06, 2019 9:45 pm

Welcome to our forums.

Please check if there is any anti-virus or firewall blocking Gtuner IV from accessing the internet.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17918
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby jcdaniel » Fri Sep 06, 2019 10:00 pm

Hi,
Right now I get the firewall to authorize Gtuner connections in and out. But to no good.
With the firewall turned off I can't see no difference.
I don't have a anti-virus.
With the T2 connected the Gtuner crashed after a couple of minutes. I'm trying to find a way to reproduce the behavior.
User avatar
jcdaniel
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 9:52 am

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby Mad » Fri Sep 06, 2019 10:03 pm

jcdaniel wrote:I cannot config the profiles in the T2. I just don't have the config icon inside the profiles.


Not all have an interactive configuration, But most do. Sometimes you need to drag and drop the script into the memory slot twice for the icon to show

Something is blocking the connection or the process of QtWebEngineProcess.exe
ConsoleTuner Support Team || Discord
Mad
Captain
Captain
 
Posts: 674
Joined: Wed May 22, 2019 5:39 am

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby J2Kbr » Sat Sep 07, 2019 2:31 pm

Mad wrote:Something is blocking the connection or the process of QtWebEngineProcess.exe

Good call, this process is fundamental for Online Resource interface. Perhaps is this one that is being blocked by the firewall.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17918
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby jcdaniel » Sat Sep 07, 2019 2:36 pm

Hi again,
The interactive configuration was ok until it wasn't no more. I don't know if it was because the Windows 8.1 is now updated, or because of the update version of Gtuner 1.5.
I turned off the firewall, Defender, anti-virus, upgraded the execution privileges of Gtuner and QtWebEngineProcess.exe, and verify that they where both running and the network was up and running, has I could see any interaction made in Gtuner with the online resources, like refreshing or searches, where being feed in and out but nothing was rendering.
Ok, windows 8.1 is already old and maybe some lib don't like it. I will update it someday.

Now, back to my Mac and... surprise: I double click my .GIT files in Gtuner and I no longer have a tab for editing!?

This is Gtuner 1.5.3.0 in MacOS 10.14, I think I'm tired.

Thank you for everything.
User avatar
jcdaniel
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 9:52 am

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby jcdaniel » Sat Sep 07, 2019 2:39 pm

Made a screen print. Maybe I'm not seeing something.
Attachments
GTuner_mac.jpg
Screen_print
GTuner_mac.jpg (253.93 KiB) Viewed 213 times
User avatar
jcdaniel
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 9:52 am

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby J2Kbr » Sat Sep 07, 2019 2:48 pm

jcdaniel wrote:Now, back to my Mac and... surprise: I double click my .GIT files in Gtuner and I no longer have a tab for editing!?

In the Application menu "View", be sure the Input Translator option is checked.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 17918
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: No online resources in GtunerIV Windows 8.1

Postby jcdaniel » Sat Sep 07, 2019 4:34 pm

Thank you so much!!
You're right I don't know how it happened but it was unchecked!
User avatar
jcdaniel
Corporal
Corporal
 
Posts: 5
Joined: Thu Aug 29, 2019 9:52 am


Return to Gtuner IV Support (Titan Two)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests