Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.50

Gtuner Pro general support. Operation, questions, updates, feature request.

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby ninkyo » Wed Oct 05, 2016 12:59 pm

Thank you ^^

Edit: some update from me, I thought that maybe the new Mac OS has security features that prevent virtual machines from performing write operations to USB devices. But I plugged in a USB thumb drive and I can copy files to it via the virtual machine just fine.
User avatar
ninkyo
Master Sergeant
Master Sergeant
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 31, 2014 6:46 am

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby J2Kbr » Mon Oct 10, 2016 8:20 pm

Sorry for the late reply. I did the update procedure using my wife's Mac and everything worked as expected. Please note I added both Titan One VID:PID in the USB settings of VirtualBox, as shown in the screenshot below:
Screen Shot 2016-10-10 at 5.14.51 PM.png
Screen Shot 2016-10-10 at 5.14.51 PM.png (92.94 KiB) Viewed 1242 times
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 20330
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby ninkyo » Tue Oct 11, 2016 11:19 am

I did that too:

Image

...And it still doesn't work.

Yeah, I think I should give up now... Maybe if I buy another Windows operating system device. Titan One was useful when it worked for me.

Here are my environment context just in case it gives some clues:

My Mac OS version is 10.12.1 Beta (16B2338c)
VirtualBox is 5.16 r110634
Windows virtual machine is Windows 7 Home Basic (64-bit) Service Pack 1
(I installed Windows 7 virtual machine pretty much to install Gtuner Pro. Maybe I need to install something more?)
Gtuner Pro v3.50
Titan One FW v.238
I have tried to use different mini USB cables
User avatar
ninkyo
Master Sergeant
Master Sergeant
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 31, 2014 6:46 am

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby J2Kbr » Thu Oct 13, 2016 12:18 pm

Sorry it is not working for you. Alternatively you could find a windows machine just to update your device, and then use the VM for the regular operations.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 20330
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby ninkyo » Tue Nov 15, 2016 5:53 pm

I finally managed to firmware update Titan One. The solution was to use Windows 8.1 virtual machine instead.

So it seems the culprit is Windows 7... I noticed now that J2Kbr tested using Windows XP.
User avatar
ninkyo
Master Sergeant
Master Sergeant
 
Posts: 26
Joined: Wed Dec 31, 2014 6:46 am

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby J2Kbr » Thu Nov 17, 2016 12:35 pm

ninkyo wrote:I finally managed to firmware update Titan One. The solution was to use Windows 8.1 virtual machine instead.
So it seems the culprit is Windows 7... I noticed now that J2Kbr tested using Windows XP.

Thank you for the update. I was using Windowx XP in my testings.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 20330
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby Jshawn12355 » Sun Jan 31, 2021 2:10 am

Hey I need help for one my titan won’t connect to the gtuner I then tried putting the titan in p mode before I try to firmware update. When I get there it give me a error 8 and my device serial number and that’s it it won’t update my email is [email protected] can y’all please help me I just got the titan one today and it won’t work right.
User avatar
Jshawn12355
Private
Private
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 31, 2021 12:30 am

Re: Can't firmware update Titan One device on Gtuner Pro v3.

Postby J2Kbr » Sun Jan 31, 2021 10:33 am

Jshawn12355 wrote:Hey I need help for one my titan won’t connect to the gtuner I then tried putting the titan in p mode before I try to firmware update. When I get there it give me a error 8 and my device serial number and that’s it it won’t update my email is [email protected] can y’all please help me I just got the titan one today and it won’t work right.

I have just replied your email. Thanks.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 20330
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Previous

Return to Gtuner Pro Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests