Crash course on using the Input Translator

Tutorials, How-tos and FAQs for the Titan Two device.

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Fri Nov 15, 2019 6:29 pm

J2Kbr wrote:While back I spent almost one week on Uncharted 4 mouse settings. Not really satisfied with the results (specially when not aiming), ended not publishing the Input Translator. The aiming mechanics on this game does not favor mouse input in anyway.

If you are interested, here is where I stopped:
Code: Select all
GIVMXYF:0705000168000017EB17EB009F000003EB07D70C8C10781463184F1B731F5E234A27352B232E453233361E3A0A3D2E4119443A48284C1405000135002B0F4A0E800037000015F51F5E25A32A592F0F32FA361E39403B9C3EBD4119437345CC482849B84C144DA35000519154B3

And what can be done with this code, it can be somehow changed, what can be changed in it, how can it be configured, what can be changed in it, maybe I will continue to adapt it to the yoke, tell me where to start, just many people play Uncharted 4 multiplayer on mouse and keyboard, through similar devices, type XIM apex. Is it possible to configure the Titan Two in the same way?
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby J2Kbr » Fri Nov 15, 2019 6:42 pm

Sorry, I assumed you were familiar with the Input Translator sharing code.

First click on "Select All" and copy (Ctrl+C), open or create a Input Translator (GIT file) and, in the Mouse XY Converter section, click on the paste icon (the one with blue arrow point down). This will set all mouse parameters according the copied code.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 19452
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Sat Nov 16, 2019 3:44 am

J2Kbr wrote:Sorry, I assumed you were familiar with the Input Translator sharing code.

First click on "Select All" and copy (Ctrl+C), open or create a Input Translator (GIT file) and, in the Mouse XY Converter section, click on the paste icon (the one with blue arrow point down). This will set all mouse parameters according the copied code.

Thanks for the help and hint, I will do so. But I would like to try to change this code or edit and improve it, tell me how it can be changed and I will adjust or improve it myself
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby J2Kbr » Sat Nov 16, 2019 2:02 pm

Hi Max, the changes are performed using the Input Translator editor.

For this specific settings (UC4), the deadzone should be good, for both looking and aiming. Note there are two separated settings you can select in the combo box located at the top-left corner: Default and Alternate. Alternate is activated when pressing L2.

I would focus any change on the the Sensitivity, Y/X Ratio and DD Factor parameters.
ConsoleTuner Support Team
User avatar
J2Kbr
General of the Army
General of the Army
 
Posts: 19452
Joined: Tue Mar 18, 2014 1:39 pm

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Sun Nov 17, 2019 6:48 pm

J2Kbr wrote:Hi Max, the changes are performed using the Input Translator editor.

For this specific settings (UC4), the deadzone should be good, for both looking and aiming. Note there are two separated settings you can select in the combo box located at the top-left corner: Default and Alternate. Alternate is activated when pressing L2.

I would focus any change on the the Sensitivity, Y/X Ratio and DD Factor parameters.

Thanks for the hint of J2Kbr, a mouse with macro support will come in a week and I will try to configure it by loading macros into it and putting your values ​​through the Input Translator. If it’s not difficult for you, tell me again the link to the photo or the description of the exact connection TW + mouse + keyboard to which ports do you need to connect to work with MODz? (diagram)
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Mad » Sun Nov 17, 2019 8:58 pm

Max10 wrote:or the description of the exact connection TW + mouse + keyboard to which ports do you need to connect to work with MODz? (diagram)


Output to PS4
Mouse into Input A
DS4 into Input B
Keyboard into Prog via OTG adapter.

Or if you have a PC close by:

Output to PS4
Prog to PC
DS4 into Input B

Then run Gtuner>Tools>KMG Capture and make sure Keyboard & Mouse are selected and then enter capture mode.
ConsoleTuner Support Team || Discord || YouTube || Twitter
Mad
Brigadier General
Brigadier General
 
Posts: 2312
Joined: Wed May 22, 2019 5:39 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Mon Dec 09, 2019 7:45 am

sorry, I didn’t quite understand. The last point when connecting to a PC is where to connect the mouse and keyboard? Only 1 usb port left
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Mad » Mon Dec 09, 2019 7:52 am

Max10 wrote:sorry, I didn’t quite understand. The last point when connecting to a PC is where to connect the mouse and keyboard? Only 1 usb port left


For the first option you need an OTG adaptor.

If you're using the last option you leave the keyboad and mouse plugged into the PC and use KMG capture.
ConsoleTuner Support Team || Discord || YouTube || Twitter
Mad
Brigadier General
Brigadier General
 
Posts: 2312
Joined: Wed May 22, 2019 5:39 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Mon Dec 09, 2019 11:21 am

Mad wrote:
Max10 wrote:sorry, I didn’t quite understand. The last point when connecting to a PC is where to connect the mouse and keyboard? Only 1 usb port left


For the first option you need an OTG adaptor.

If you're using the last option you leave the keyboad and mouse plugged into the PC and use KMG capture.

OK Thank you
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

Re: Crash course on using the Input Translator

Postby Max10 » Thu Dec 26, 2019 5:00 am

Good afternoon, tell me what I'm doing wrong, is there such an error when connecting a keyboard and mouse via a PC?
Attachments
Screenshot_20191226_075845.jpg
Screenshot_20191226_075845.jpg (79.91 KiB) Viewed 504 times
User avatar
Max10
Lieutenant
Lieutenant
 
Posts: 402
Joined: Wed Apr 03, 2019 6:04 am

PreviousNext

Return to Tutorials and FAQs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests