Pairing T2 with original Wii

Titan Two general support. Questions, firmware update, feature request.

Moderator: J2Kbr

Pairing T2 with original Wii

Postby DuckCurious » Sat Jul 13, 2019 4:26 am

Can the T2 actually connect to the original Wii? I have tried everything I can think of but nothing has worked. If I play around with it for long enough I can eventually get the Output light to go green, it looks like it should be connected but never shows up as a controller on the Wii.

I have been using the T2 successfully (for the most part) with the Wii U, I also use a PS4 controller wirelessly with the T2 on my PS3 so I know the Bluetooth module is OK. But this Wii thing is driving me nuts. I have two original Wiis and they both exhibit the same behaviour. I think it must be doing something because when the Output light is green it seems to screw up any attempts to connect a normal Wiimote. A reset of the Wii solves this but still the T2 won't show up as a controller no matter what.

Things I've tried:

Updating to latest firmware.
XB1 (with dongle), X360 (wired and wireless), PS4 (wired) controllers.
Pairing holding down Up button AND using the GTuner IV software.
Holding down PS2/XBOX button to try and establish wireless connection

Has anybody managed to connect the T2 successfully to an original Wii? There is practically zero info about this online that I've been able to find. The instructions in the T2 documentation don't work for me and I have followed them to the letter literally dozens of times.

TIA,

DuckCurious
User avatar
DuckCurious
Private First Class
Private First Class
 
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 4:00 am

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby prototype » Sat Jul 13, 2019 8:22 am

Take a look here: viewtopic.php?f=9&t=12521&p=84155&hilit=Wii#p84165
J2Kbr wrote:On the Nintendo Switch settings, please check if you have the option “Pro Controller Wired Communication” enabled:

In the HOME Menu of your Nintendo Switch select "System Settings" > "Controllers and Sensors". Select "Pro Controller Wired Communication" to enable this feature.

It's for the Titan One but i'm sure it is also required for the Titan Two.
Believe or dare, It's Titanic! :smile0517:
User avatar
prototype
Brigadier General
Brigadier General
 
Posts: 2713
Joined: Sun Dec 16, 2012 1:43 pm

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby Buffy » Sat Jul 13, 2019 6:03 pm

prototype wrote:Take a look here: viewtopic.php?f=9&t=12521&p=84155&hilit=Wii#p84165
J2Kbr wrote:On the Nintendo Switch settings, please check if you have the option “Pro Controller Wired Communication” enabled:

In the HOME Menu of your Nintendo Switch select "System Settings" > "Controllers and Sensors". Select "Pro Controller Wired Communication" to enable this feature.

It's for the Titan One but i'm sure it is also required for the Titan Two.


The Wii is different from the Switch!
User avatar
Buffy
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
 
Posts: 254
Joined: Wed Jul 20, 2016 5:23 am

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby DuckCurious » Sun Jul 14, 2019 8:38 am

Yes, unfortunately there are no settings relating to the Pro Controller on the Wii. I'm guessing that not many T2 users are trying to connect to an original Wii, at this point I'm just interested to know whether it's even possible.
User avatar
DuckCurious
Private First Class
Private First Class
 
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 4:00 am

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby Buffy » Sun Jul 14, 2019 6:51 pm

I know a few users who use the T2 on the Wii U, but this says it will work with the Wii too: https://www.consoletuner.com/wiki/index ... ystems:wii
User avatar
Buffy
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
 
Posts: 254
Joined: Wed Jul 20, 2016 5:23 am

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby Pharaoh_Umkham » Mon Jul 15, 2019 2:19 am

I haven't been able to use it on the original Wii (via Wii Menu on Wii U) either but it works just fine on the Wii U outside of Wii emulation.
User avatar
Pharaoh_Umkham
Private
Private
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 15, 2019 1:38 am

Re: Pairing T2 with original Wii

Postby prototype » Thu Jul 18, 2019 4:47 pm

Buffy wrote:
prototype wrote:...

The Wii is different from the Switch!

Yes i made a mistake...
Buffy wrote:I know a few users who use the T2 on the Wii U, but this says it will work with the Wii too: https://www.consoletuner.com/wiki/index ... ystems:wii

That's it, but it's strange it don't work for you Pharaoh_Umkham. Have you tried this ?
Troubleshooting: If the Bluetooth connection with Wii U / Wii does not work, try disconnect all controllers from the console:
System Settings → Wii Remote and Sensor Bar → Delete All Wii Remote Pairings.
Believe or dare, It's Titanic! :smile0517:
User avatar
prototype
Brigadier General
Brigadier General
 
Posts: 2713
Joined: Sun Dec 16, 2012 1:43 pm


Return to Titan Two Device

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests